Projekti 4Change raames viidi läbi pilootkoolitus kutsekoolide õpetajatele

Projekti 4Change raames on loodud uued õppematerjalid (õpik, töövihik, e-õppe platvorm jm) metallivaldkonnas, millele küsiti üle Eesti kokku tulnud õpetajatelt tagasisidet eraldi 2 päeva kestnud pilootkoolitusel Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolis.

Õpetajate huvi uute materjalide osas oli suur, sest pidevalt uuenev tehnoloogia ja Industry 4.0 toob kaasa uued ootused oskustööjõu koolitamisel ja õppematerjale tuleb pidevalt uuendada. Lisaks on uue põlvkonna ootused õpetamisele teistsugused, õppematerjalid peavad olema virtuaalselt kättesaadavad ja atraktiivsed.

Tallinna Lasnamäe Mehaanikkooli metallivaldkonna juhi Enn Helemäe sõnul on projektist väga palju kasu, sest projektis osalevate riikide ühishuvi on oskustööjõu arendamine metallivaldkonnas. Õpetaja Aleksandr Sagalajev, kes pilootkoolitust läbi viis, ütles, et on juba osa materjale igapäevaselt kasutusele õppetöös võtnud.

Projekt jätkub õpilastelt endilt tagasiside saamisega ning peale materjalides muudatuste tegemist esitletakse neid juba oktoobris toimuval konverentsil Vilniuses.


Pilt: Kutsekoolide õpetajad projekti 4Change pilootkoolitusel Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolis.