Messil INSTRUTEC tutvustati projekti 4CHANGE

Odoo CMS- Sample image floating

15-17. november 2017 toimus Eesti ainuke tööstusmess nimega INSTRUTEC Pirita Näituste Messikeskuses Tallinnas, muuhulgas tutvustati messil kasulikke EU projekte, mis on ettevõtjatele kasulikud ja millesse neid osalema kutsuti.

4Change on Leedu Masinatööstuse Liidu poolt algatatud ja juhitud haridusega seotud projekt, mille raames analüüsitakse masina- ja metallitöövaldkonna erialade kutsestandardeid ja õppekavu ja pakutakse välja uusi ideid kuidas avatud tööjõuturul meie valdkonnas kutseõpet standardiseerida ja millised on uued ideedõppemetoodika uuendamiseks. Projektis osaleb 11 partnerit Eestist, Lätist, Leedust ja Saksamaalt. Eestist on projektis osalemas Tallinnas Lasnamäe Mehaanikakool ja Eesti Masinatööstuse Liit.

Projekti oodatavateks tulemusteks on kvalifikatsioonistandardite võrdlev analüüs, kutseõppe ainekavade analüüs ja vastavusse viimine Euroopa kvalifikatsiooniraamistikuga, eraldi õppematerjalide loomine õpilastele ja õpetajatele ning e-õppe keskkonna ja näidiseks CNC simulatsiooni tarkvara loomine. Projekt suurendab sünergiat metalliettevõtete ja kutsekoolide vahel, lisaks pakub võimalust õppida 4 riigi parimatest praktikatest.

Projekti esitlesid Raul Kütt ja Enn Helemäe Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolist ning Kersti Vatter ja Triin Ploompuu Eesti Masinatööstuse Liidust.

Eesti Masinatööstuse Liit MTÜ on erialaliit, mis ühendab 70 masina- ja metallitöö ettevõtet ning tegeleb igapäevaselt kolmel suunal a) noored ja järelkasv; b) töö avalikkusega ja lobby; c) äriarendus.

Projekti 4Change eraldi kodulehe leiate siit: http://change4industry.eu/en/