Otsime EESTI PARIMAT FREESIJAT!

Võistlus toimub aprillis 2019

Eesti Masinatööstuse Liit MTÜ, Venten OÜ ja teised koostööpartnerid on otsustanud üles otsida esmakordselt Eesti parima freesija. Võistlusele saab esitada oma töö kuni 30. aprillini eraldi veebikeskkonnas, kus saab on-line’s jälgida osalejate edetabelit. Eraldi hinnatakse freesimise eksperte, kes töötavad ettevõtetes kui ka õpilasi, et neid motiveerida jätkama masina- ja metallitööstuses.

Võistluse peakorraldaja ja Venten OÜ esindaja Margo Adamsoni sõnul on masina- ja metallitööstus on läbi aegade olnud üheks tugevaimaks ekspordiveduriks. „Edu taga seisavad need Eesti inimesed, kelle oskused ja teadmised on väga palju väärt globaalsel turul,“ ütleb Adamson. „Soovime võistlusega tähelepanu pöörata just nendele inimestele, tänu kelle nutikusele ja osavusele oleme võimelised tootma masina- ja metallitööstuses kvaliteetselt ja õigeks ajaks.“

Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuhi Triin Ploompuu hinnangul panustavad ettevõtjad üha rohkem oma valdkonna arendamisse, sest nähakse sektori pikaajalist perspektiivi ja kasu koostööst. “Tänastes tööturu tingimustes on väga vajalik tõsta esile tänaseid ja tuleviku professionaale, kes on oma karjääri valiku teinud metallitöö kasuks,” ütleb ta.

Võistlus toimub kahes kategoorias, osaleda saavad nii töömaailma esindajad kui ka alles kutsekoolide õppurid. Võistlusel osalemiseks tuleb alla laadida joonis, programmeerida ja valmistada see aja peale ning sisestada oma kontrollaeg. Võistlus lõppeb 30. aprill, kus selguvad parimad freesijad. Peale edetabeli selgumist sõidavad korraldajad parimate juurest läbi ja toimub detaili valmistamise kontrollsooritus.

Eesti parimad freesijad selguvad maikuus. Eesti parim freesija konkursi võitja saab auhinnaks 7 päeva kestva kõik-hinnas vahemere kruiisi Royal Carribbean laevas, kus kokteile segavad robotid. Õpilaste võistluse võitja auhinnaks on reis Euroopa suurimale metallitöötlusenäitusele Hannoveris Saksamaal 16-21.09.19.

Eesti parima Freesija võistlusele saab registreerida siit:

Eesti keeles: https://machinery.venten.ee/eestiparimfreesija/

Vene keeles: https://machinery.venten.ee/eestiparimfreesija_rus/


Lisainfo:

Margo Adamson

Eesti parima Freesija võistluse peakorraldaja

Venten OÜ

margo.adamson@venten.ee

+372 55 561 210

www.venten.ee