Metallinädal viib kokku noored ja tööstusettevõtted

Juba 17.-22. aprillil toimub Tartus metallinädal, mis aitab noortele tutvustada tänapäevast tööstustehnoloogiat ning metalli- ja masinatööstuse tulevikuperspektiive. Metallinädala tegemistest saab osa viis Tartu kooli, laupäeval, 22. aprillil on aga kõik huvilised oodatud metallitööga tutvuma eraldi tehnobussis, mis seisab AHHAA keskuse ees parklas.

Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuhi Triin Ploompuu sõnul tuleb seista silmitsi faktiga, et valdkond ei ole seni olnud piisavalt atraktiivne noorte jaoks. „Põhjus seisneb selles, et paljud õpilased ei ole kunagi ühtegi tööstusettevõttesse sattunud ja ei oska oma tulevikku masinatööstusega siduda,“ sõnas ta ja lisas, et seda lünka metallinädal täidabki.

„Soovime läbi metallinädala tutvustada masinatööstuse arengut ja tegemisi, et tekitada noortes huvi masinatööstuse vastu,“ lausus ta. Masinatööstus on oluline valdkond, mis teeb ca 10% Eesti ekspordimahust. Paljud ettevõtted on kasvamas ja uued tehnoloogiad vajavad nutikaid töötajaid. „Pakume noortele ülevaate tööstusettevõtetest kui ka reaalsest tööelust, karjäärivõimalustest globaalses äris ja palgasüsteemist koos võimalike hüvedega. Meie soov on, et noored teeksid oma tulevikku silmas pidades teadlikke valikuid ja ei unustaks seejuures ka masinatööstust ära,“ ütles Ploompuu.

Metallinädalast saavad osa viie Tartu kooli: Raatuse, Variku, Hansa, Kivilinna ja Tamme kooli 7.- 9. klasside õpilased. Nädala jooksul on neil võimalik osaleda erinevates töötubades kui koolist-kooli sõidab tehnobuss. Lätist pärit tehnobussis saavad õpilased proovida näiteks keevitamist, programmeeritaval pingil töötamist või 3D printimist. Lisaks sellele toimuvad töötoad, kus saab meisterdada omale mälupulga, vaadata maailma läbi virtuaalreaalsuse või konstrueerida elektrimasinaid koos Tartu Kutsehariduskeskuse noortega.

Eesti Masinatööstuse Liidu eestvedamisel on õpilastel võimalik käia ka Tartu juhtivates masinatööstusettevõtetes nagu IAC Tartu, Tarmetec ja Hanza Mechanics Tartu. Koole külastavad ja tööstusvaldkonna tulevikuperspektiive tutvustavad aga viie ettevõtte tippjuhid.

Nädalat korraldavad Eesti Masinatööstuse Liit ja Tartu Kutsehariduskeskus. Üritust toetab Mentum AS ning rahastab Euroopa Sotsiaalfondi programm „Tööturu vajadustele vastava kutse- ja kõrghariduse arendamine (PRÕM)“.

Täpsemalt saab lugeda: www.khk.ee


Lisainfo:

Triin Ploompuu

Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuht

tel: 55240240


Edastas:

Kaire Mets

Tartu Kutsehariduskeskuse turundusjuht

Tel: 5066568