EAS avas uudse digidiagnostika toetuse

Eilsest saavad tööstusettevõtted taotleda EASist digidiagnostika toetust, mis aitab kaardistada ettevõtte arenguvõimalusi läbi tootmiskorralduse protsesside tõhustamise, digitaliseerimise ja automatiseerimise.

EASi toetus pakub tööstusettevõttele võimalust kaardistada oma tootmine ja leida võimalusi tootmiskorralduse parendamiseks, digitaliseerimiseks ja automatiseerimiseks. Ettevõtjatele esitatakse konkreetne kalkulatsioon digitaliseerimise ja automatiseerimisega seotud kuludest ja prognoos tuludeks.

Toetuse välja töötamiseks viidi läbi pilootprojekt, milles osalesid diagnostikutena Systemtest ja Proekspert, kes viisid läbi digidiagnostika ettevõttes Radius Machining. Radius Machining juhi Veljo Konnimoisa sõnul oli see nende ettevõtte arengule väga kasulik. „Tänu diagnostikale saime selge ülevaate, milliste küsimustega tuleks kõige esimesena tegeleda ning oleme nüüd ise ka teadlikumad, missuguseid nõudmisi esitada, et leida endale sobivaimad tarkvaralahendused. Me olime ka enne diagnostikat digitaliseerituse poolest juba päris edasijõudnud tasemel, kuid kindlasti soovitan programmis osaleda ka neil, kellel tootmisplaanid on veel kaustikutes kirjas. Digitaliseerimine aitas meil panna kommunikatsiooni paremini toimima, töötajad kiiremini ja efektiivsemalt infot vahetama,“ rääkis Konnimois.

Toetust saavad taotleda töötleva tööstuse ja mäetööstuse ettevõtted ning toetuse suurus on olenevalt ettevõtte müügitulu suurusest 5000 kuni 15 000 eurot ning omaosalus minimaalselt 30 protsenti.

Rohkem infot digidiagnostika kohta: www.eas.ee/digidiagnostika