Eesti Masinatööstuse Liit tunnustas aasta tublimaid


6. aprillil 2017 toimus Eesti Masinatööstuse Liidu üldkogu ja tänupidu Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolis, et tunnustada inimesi ja organisatsioone, kes on valdkonna arendamisel viimasel aastal eriti silma paistnud ja panustanud. „Masinatööstuse roll Eesti majanduses on väga oluline ja sektor on täna kasvamas,“ ütles Eesti Masinatööstuse Liidu juhatuse esimees Indrek Rohtma, „soovimegi läbi tunnustamise öelda aitäh neile, kelle tegevus on masinatööstust väga selgelt edendanud.“

Eesti Masinatööstuse Liidu kõige kaalukamaks kategooriaks on Aasta Tegu kategooriat. Kaks kandidaati said võrdselt hääli, mistõttu otsustati anda välja kaks auhinda. Aasta Tegu 2016 tiitli sai liikmesettevõte Hekotek, sest nende äriedu ja aasta ettevõtjaks valimine on aidanud masinatööstust ühiskonnas laiemalt populariseerida. Aasta tegu 2016 tiitli sai ka Kutsekoja OSKA masina- ja metallitööstuse raport, sest nii põhjalikku uuringut tööjõu prognoosimisel ei ole varem läbi viidud ning tulemuste alusel on oluliselt lihtsam kujundada muutusi hariduses koostöös ettevõtjatega.

Aktiivseima liikmesorganisatsiooni tiitli võitis Silwi Autoehituse AS eesotsas Tõnis Raametsaga, kes on panustanud aega ja ressursse väga mitmetes erinevates projektides, näiteks osaledes õppekava komisjonides, võõrustanud õpilasgruppe. „Tõnise ja Silwi Autoehituse missioonitunne ja initsiatiivikus on eeskujuks kõikidele masina- ja metallitöö sektori ettevõtetele,“ rääkis Rohtma. Aktiivseima juhatuse liikme tiitli pälvis Hendrik Ross ettevõttest Aramet OÜ. Hendrik on hoolimata sellest, et ta igapäevaselt oma ettevõtet veab, algatanud palju uusi projekte ja leidnud aega, et aidata kaasa valdkonna arengutele mitmel rindel. „Ilma Hendriku eestvedamiseta oleks päris mitmeid teemasid, milleta Eesti oleks väga palju kaotanud,“ selgitas Indrek Rohtma.

Odoo CMS- Sample image floating

Eesti Masinatööstuse Liidu aasta 2016 sõbraks valiti DNB pank, kes on juba mitmeid aastaid olnud streteegiliseks partneriks ja aidnud uute kontaktide, värske majandusinfoga, esinejatega sündmustel, korraldanud kahasse väljasõite, auhindadega ja reaalse rahalise panusega teatud projektides, osalemine teineteise erinevatel sündmustel. „Nii sisulist ja head koostööd ei ole Eesti Masinatööstuse Liidul täna kellegi teise kui DNB pangaga ja nad on meie Aasta Sõbra tiitli igati auga välja teeninud,“ selgitas Rohtma.

Eesti Masinatööstuse Liit on Eesti kõige vanima ajalooga ettevõtete esindusorganisatsioon, kuhu kuulub täna 58 tööstus- ja tehnoloogiaettevõtet ning haridusasutust. Aasta tublimate valiku tegi Eesti Masinatööstuse Liidu juhatus koosseisus juhatuse esimees Indrek Rohtma, Marek Pakkin (Tallinna Tehnikakõrgkool), Kristo Karjust (Tallinna Tehnikaülikool), Priit Lind (BLRT), Joosep Mäe (Custom Metal), Tõnu Lelumees (IMECC), Tõnis Raamets (Silwi Autehitus, Hendrik Ross (Aramet) ja büroost Triin Ploompuu, Kersti Vatter ja Kätri Kaik.